به گزارش راهبرد معاصر،حسن بابایی روز دوشنبه درباره بخشنامهای که قرار است برای تعیین میزان تعرفه ثبت ازدواج در دفاتر ازدواج و طلاق صادر شود، اظهارداشت: این نظامنامه هنوز ابلاغ نشده است.
وی با بیان اینکه مهریههای بالاتر باید تعرفه بیشتری برای ثبت ازدواج پرداخت کنند، افزود: تعرفه تعیین شده در این نظامنامه پیشنهادی، براساس میزان مهریه است و ما به دنبال هدفی بودیم که هرچه میزان مهریه بالاتر برود، تعرفه ثبت ازدواج هم افزایش یابد و این مساله انگیزهای باشد تا مهریه کمتری برای ازدواج در نظر گرفته شود.
بابایی درباره مبلغ پیشنهادی تعرفه جدید گفت: مبلغ پیشنهادی تقریبا از ۴۰۰ هزار تا دو میلیون تومان است.
وی یادآور شد: اکنون تعرفه ثبت ازدواج در دفاتر مربوط به چند سال قبل است و با توجه به هزینههای بالا در دفاتر ازدواج و طلاق به ویژه برای اجاره و هزینههای کارکنان، به هیچ عنوان متناسب نیست.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: درباره مفاد این نظامنامه در حال رایزنی هستیم و بعد از آن، این نظامنامه باید از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شود.
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نرخ تعرفه ثبت اسناد ازدواج و طلاق در سال ۱۳۹۹ را اعلام کرده بود که این مبالغ ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش داشت.
براساس گزارش سازمان ثبت احوال کشور، در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۵۹ هزار و ۳۳۹ واقعه ازدواج ثبت شده همچنین در مدت مشابه سال قبل، ۱۳۵ هزار و ۴۹۰ ازدواج ثبت شده که حاکی از افزایش ۱۵ درصدی ثبت ازدواج است.
محمدمهدی تندگویان معاون وقت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ۱۹ تیر سال جاری نیز اعلام کرد: شاخص نزولی ازدواج در کشور پس از ۱۷ سال، به رغم شیوع کرونا و تبعات اقتصادی آن، صعودی شده و ایران رشد پنج درصدی ازدواج را تجربه کرد./ایرنا